# A man walks on a straight road from his home to the market 2.5 km away with a speed of 5km/hr .Finding the market closed ,he instantly turns and walks back home with a speed of 7.5 km/hr .What is the magnitude of average velocity and average speed of man over the interval of time : 0-30 min 0-50min 0-40min

• 3

Time taken by the man to reach the market from home, Time taken by the man to reach home from the market, Total time taken in the whole journey = 30 + 20 = 50 min  Time = 50 min = Net displacement = 0

Total distance = 2.5 + 2.5 = 5 km  Speed of the man = 7.5 km

Distance travelled in first 30 min = 2.5 km

Distance travelled by the man (from market to home) in the next 10 min

= Net displacement = 2.5 – 1.25 = 1.25 km

Total distance travelled = 2.5 + 1.25 = 3.75 km  • 77

thanks .."Shubam the unbeatable" ..a lott

• -1

• -4

Thankyou sooo much Shubham! :)

• -4

Time taken by the man to reach the market from home, Time taken by the man to reach home from the market, Total time taken in the whole journey = 30 + 20 = 50 min  Time = 50 min= Net displacement = 0

Total distance = 2.5 + 2.5 = 5 km  Speed of the man = 7.5 km

Distance travelled in first 30 min = 2.5 km

Distance travelled by the man (from market to home) in the next 10 min

= Net displacement = 2.5 1.25 = 1.25 km

Total distance travelled = 2.5 + 1.25 = 3.75 km  • 11
i am sry ...question  was posted automatically
• 1
What are you looking for?