Dinesh sold his motorcycle to Naveen at a loss of 28% Naveen spent Rs1680 on its repairs and sold it to Saran for Rs35,910 making a profit of 12.5% Find the cost of the motorcycle for Dinesh

let total CP (including repair cost) of motorcycle for Naveen = Rs. 100

% profit = 12.5 %

selling price of motorcycle = CP + profit = 100 + 12.5 = 112.5/-

if SP is 112.5 /- CP of motorcycle for Naveen = Rs. 100

if SP is 35910/- cost price of motorcycle = Rs.

since he spent Rs. 1680 for repair.

the actual cost price = Rs. 31920 - Rs. 1680 = Rs. 30240/-

thus SP of motorcycle for Dinesh = 30240/-

now again let the CP of motor cycle for Dinesh = Rs. 100

% loss = 28 %

Selling price = CP - loss = 100 - 28 = 72/-

therefore if SP is Rs. 72, CP of motor cycle for Dinesh = Rs. 100

if SP is 30240/-, CP = Rs.

thus the cost price of motor cycle for Dinesh is Rs. 42000/-

hope this helps you.

cheers!!

**
**