For Ananya, Mathematics was extremely hard to understand. In order to keep herresults high enough to succeed and to satisfy her parents, Ananya attempted a number of strategies. The answer though was simple. She had to work constantly and dilajentley at applying the different formulas to a range of contexts. Often she was envious of her peers to whom comprehension came easily. However, at the end of the year, it seemed her relentless work was rewarded when her results put The her amongst the leading scholars of her class. Q 1. Which of these would be the best word to use to replace the word ‘extremely’ as it is used in the passage above?1) vastly2) mostly3) especially4) massivelyQ.2 Which of these is closest in meaning to ‘strategies’ as used in the passage above?1) rules2) questions3) approaches4) instructionsQ 3. Which of the following could replace ‘answer’ as used in the passage above?1) reply2) puzzle3) solution4) explanationQ 4. Which of the following could replace ‘though’ as used in the passage above?1) yet2) even so3) however4) all the same Q 5. Which of the following is the correct way to spell ‘dilajentley’?1) dilajently2) diligently3) dilejently4) dilegentlyQ 6. Which of these is closest in meaning to ‘contexts’ as used in the passage above?1) ways2) settings3) numbers4) situations Q 7. Which of the following is closest in meaning to ‘was envious of’ as used in the passage above?1) was jealous of2) was resentful of3) was bitter towards4) was hostile towardsQ 8. Which of the following is the opposite in meaning to ‘rewarded’ as used in the passageabove?1) forfeited2) punished3) penalised4) disadvantaged (Questions 9 to 12) This passage contains errors and an omission. Choose the correct optionfrom the lists below to correct these errors and complete the passage.I entered into the compound, (9)________ was surrounded by gloomy stone towers, (10)and realised I was alone and that I had to fend for yourself. (11)I had only the clothes on my back and a desired to see my family. (12)Q9. Which word can be left out of this line without changing its meaning? 1) the2) into3) entered4) compoundQ10. Which word correctly completes the sentence? 1) that2) what3) which4) whom Q11. Which word should replace ‘yourself’? 1) I 2) me 3) mine 4) myself Q12. Which word correctly replaces ‘desired’? 1) desire2) desires3) desiring4) desirable

Pls. can u answer this quickly experts.
  • 0
Q 1. Which of these would be the best word to use to replace the word ‘extremely’ as it is used in the passage above?
1) vastly2) mostly3) especially4) massively
Ans. 4)

Q.2 Which of these is closest in meaning to ‘strategies’ as used in the passage above?
1) rules2) questions3) approaches4) instructions
Ans. 4)

Q 3. Which of the following could replace ‘answer’ as used in the passage above?
1) reply2) puzzle3) solution4) explanation
Ans. 3)

Q 4. Which of the following could replace ‘though’ as used in the passage above?
1) yet2) even so3) however4) all the same
Ans. 3)

Q 5. Which of the following is the correct way to spell ‘dilajentley’?
1) dilajently2) diligently3) dilejently4) dilegently
Ans. 1)

Q 6. Which of these is closest in meaning to ‘contexts’ as used in the passage above?
1) ways2) settings3) numbers4) situations
Ans. 4)

Q 7. Which of the following is closest in meaning to ‘was envious of’ as used in the passage above?
1) was jealous of2) was resentful of3) was bitter towards4) was hostile towards
Ans. 1)

Q 8. Which of the following is the opposite in meaning to ‘rewarded’ as used in the passageabove?
1) forfeited2) punished3) penalised4) disadvantaged
Ans. 2)

(Questions 9 to 12) This passage contains errors and an omission. Choose the correct optionfrom the lists below to correct these errors and complete the passage.
I entered into the compound,
(9)________ was surrounded by gloomy stone towers,
(10)and realised I was alone and that I had to fend for yourself.
(11)I had only the clothes on my back and a desired to see my family. (12)
Q9. Which word can be left out of this line without changing its meaning?
1) the2) into3) entered4) compound
Ans.1)

Q10. Which word correctly completes the sentence?
1) that2) what3) which4) whom
Ans.1)

Q11. Which word should replace ‘yourself’?
1) I 2) me 3) mine 4) myself
Ans. 4)

Q12. Which word correctly replaces ‘desired’?
1) desire2) desires3) desiring4) desirable
Ans. 1)

THUMBS UP FOR GOODNESS SAKE :) :) :) :) =) =) =) =)
  • 2
Its "diligently" ugh
  • -2
What are you looking for?