#
Karen is paid £3.50 per hour for the first 40 hours she works in a week.

She is paid an extra 25% per hour for any additional hours she works.

How much does she earn for the week if she works the hours listed below:

Monday 0855 to 1650

Tuesday 0840 to 1710

Wednesday 0915 to 1805

Thursday 0855 to 1905

Friday 0900 to 1835

Give your answer to the nearest pence.

Monday 0855 to 1650 so total hour worked = 7 hour 45 minute

Tuesday 0840 to 1710 so total hour worked = 7 hour 50 minute

Wednesday 0915 to 1805 so total hour worked = 8 hour 50 minute

Thursday 0855 to 1905 so total hour worked = 10 hour

Friday 0900 to 1835 so total hour worked = 9 hour 35 minute

so total hour she worked = 41 hour 180 minute = 41+3= 44 hour

so basic amount for 44 hour = 44*3.50= 154 dollor

also for 4 hour more than 40 hour extra amount for this 4 hour

=$4\times \left(3.5+25\%\mathrm{of}3.5\right)=4\times \left(3.5+3.5\times \frac{25}{100}\right)=17.5\mathrm{dollor}$

so net amount = 154+17.5 = 171.5 dollor

**
**