Shanti has enough money to buy 90 pumps worth Rs 500 each. How many pumps can he buy, if he gets a discount of Rs 50 on each pump.

Cost of each pump = Rs.500
So cost of 90 pump = 90×500 = Rs.45000
So total money that Shanti had = Rs.45000
Discount on each pump = Rs.50
So cost of each pump after discount = Rs.500 - Rs.50 = Rs.450
So, number of pumps in Rs.45000 = 45000450 = 10
Therefore Shanti can buy 10 pumps.

  • -7

Total money that Shanti has = 500*90 = Rs 45000

Cost of each pump after discount = 500 - 50 = Rs 450

Number of pumps that can be bought after discount = 45000/450 = 100 pumps

  • 2
What are you looking for?