The area of Rectangular field is 3584m square and its length is 64m .A boy runs around the field at the rate of 6km/h.How long will he take to go 5 times around it?
Breadth of the field = Area/length = 3584/64 = 56m
Perimeter of the field = 2*(64+56) = 240m
The boy covers five rounds of the field so the total distance covered by the boy = 240*5 = 1200m or 1.2km
Now time = distance/speed = 1.2/6 = 0.2 hrs = 12min
So the boy will go five times around the field in 12 min.
Thumbs up please
Length of the rectangular park = 64 m
Breadth of the rectangular park = Area / Length
Therefore the breadth of the rectangular park is 56 m
Perimeter of the field = 2(l + b)
= 2(64 + 56)
= 240 m
5 times=240*5= 1200 m =1.2 km
time taken = 1.2/6 hrs = 0.2 hrs = 12 minutes