A 250 watt electric bulb is lighted for 5 hours daily and four 6 watt bulbs are lighted for 4.5 hours daily. Calculate the energy consumed in the month of February

Dear student,
250 watt of power for 5 hours daily leads to a work done of 250x5=1250 watt-hour.
4 ( 6W) watt bulb lighted for 4.5 hours leads to a work done of 4x4.5x6=108 watt-hour.
total work done in a day is 1250+108=1358 watt-hour  

So the energy consumed in the entire month is 1358 x 28 = 38.02kW - the hour is the energy consumed in the month of February.

Hope this helps.
Regards.

 

  • 2
What are you looking for?