ALL THE FORMULAS IN THIS CHAPTER FORCE AND LAWS OF MOTION CAN ANY ONE SAY ME ASAP

Please refer to the link given below, all the concepts are given in nutshell and formulas are listed there:

http://cbse.meritnation.com/school-notes/view-pdf/Tf@CI70lg1utgN1$5kINuA!! 

Hope it helps! 

  • -16

 





 

1. Who was the scientist who gave us the Laws of Motion?

Answer: Sir Isaac Newton

2. How many Laws of Motion are there?

Answer: three

3. What is another name for the first law of motion?

Answer: Law of Inertia

4. Which law explains why we need to wear seat belts?

Answer: First Law of Motion

5. Which law says that force is equal to mass times acceleration (F=MA)?

Answer: Second Law of Motion

6. Which law says that heavier objects require more force than lighter objects to move or accelerate them?

Answer: Second Law of Motion

7. Which law explains how rockets are launched into space?

Answer: Third Law of Motion

8. Which law says that for every action there is an equal and opposite reaction?

Answer: Third Law of Motion

 

How many did you get correct!



You are a natural born scientist!

  • 0

v= u+at

s= ut+1/2*at2

2as= v2 + u2

F=ma

F=Gm1m/ d2

g= Gm/R2

mBvB +mAv= mBuB + mAuA (law of conservation of momentum)

w= mg

v=u+gt

h= ut+ 1/2*gt2

v2 - u2 = 2gh

hope it helps :)

  • 23
What are you looking for?